€ 267 600 subsidie voor vernieuwingsproject site Sas

Op 21 september 2016, over deze onderwerpen: N-VA nationaal, Ruimtelijke ordening
Sas

De gemeente Rijkevorsel wil een kwalitatief herbestemmingsproject realiseren op de site van de voormalige steenbakkerij Het Sas in Sint-Jozef Rijkevorsel.

"Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, ondersteunt de plannen van de gemeente om deze leegstaande bedrijfsgebouwen te herbestemmen en kent de gemeente Rijkevorsel daarom een subsidie toe van € 267 600, of 30 % van de aankoopprijs van de gronden" zegt een tevreden burgemeester Dorien Cuylaerts. Minister Schauvliege bevestigde hiermee de subsidiebelofte die N-VA minister Philppe Muyters in 2012 ondertekende. “Het project moet nieuwe kansen bieden voor de gemeenschap van Sint-Jozef.” aldus toenmalig minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters.

Het Vlaamse departement Omgeving, Natuur en Landbouw wil met hun beleid de nadruk leggen op ruimtelijk rendement en het zuinig omspringen met de schaarse beschikbare ruimte in Vlaanderen. Hierbij opteert men eerder voor hergebruik van reeds ingenomen ruimte dan voor de inname van nog open ruimte. Dit is ook de reden waarom de Vlaamse overheid subsidies verleent voor het saneringsproject in Rijkevorsel. De minister geeft aan dat het project in Rijkevorsel zorgt voor een herbestemming van leegstaande bedrijfsgebouwen zonder dat hiervoor extra open ruimte dient te worden aangesneden. Daarom wordt een subsidie van € 267 600 toegekend voor de verwerving van de site. De subsidie voor Rijkevorsel bedraagt 30 % van de kostprijs voor de verwerving van de leegstaande bedrijfsruimte.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is