€ 571 784 subsidies voor afbraakwerken site SAS

Op 22 november 2016, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening

Na de toekenning van een subsidie ten bedrage van € 267 600 voor de verwerving van de site SAS belooft Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, nu ook een subsidie voor de saneringswerkzaamheden. Hiermee kunnen de afbraakwerken gefinancierd worden op de voormalige steenbakkerijsite.

De gemeente wil de voormalige steenbakkerij omvormen tot een woongebied met nevenfuncties, zonder de geschiedenis van de site uit het oog te verliezen. In het kader van de doelstellingen van Kempen 2020 willen we ook maximaal inzetten op duurzaamheid. In het voorjaar verleende de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar reeds een sloopvergunning. Mede op basis daarvan werd door de gemeente een aanvraag ingediend voor de belofte van subsidie voor de sanerings- of sloopwerkzaamheden van 90 % van de geraamde kostprijs. Bij Ministerieel Besluit van 28 oktober 2016 werd de belofte van subsidie verleend. De subsidie werd vastgesteld op € 571 784.

Het gemeentebestuur kan nu starten met de gunningsprocedure. De toewijzing van de opdracht om de afbraakwerken uit te voeren mag echter pas gebeuren na de betekening van het definitieve voorstel van subsidie door de Vlaamse regering.

Inmiddels wordt alvast de schouw gestabiliseerd en ingekort. Via de gemeentelijke website (www.rijkevorsel.be/sas) kan je de hoogte blijven van het verloop van de werken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is