Gemeente binnenkort eigenaar van sporthal De Valk

Op 22 augustus 2017, over deze onderwerpen: Sport
devalk

"De gemeente Rijkevorsel wil het sportbeleid verder uitbouwen. Investeren in de nodige sportinfrastructuur draagt hier substantieel toe bij. Het gemeentebestuur heeft dan ook de intentie om sportcentrum De Valk aan te kopen. Het compromis wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad op 30 augustus 2017. Het bestuur hoopt dat de overdracht begin 2018 een feit is" zegt schepen van sport Stefan Maes.

Bij de Rijkevorselse sporters was er enige ongerustheid over de toekomst van sportcentrum De Valk. De gemeente deelde deze bekommernis. Daarom nam ze ook het initiatief om de wenselijkheid van de eventuele aankoop van het sportcentrum te onderzoeken, rekening houdend met ruimtelijke, financiële, technische en praktische aspecten. Onderhandelingen met de huidige eigenaars leidden inmiddels tot een akkoord over de verwerving voor een bedrag van € 1,5 miljoen.

"Sportcentrum De Valk omvat de sportterreinen, de tennisvelden, de sporthal en de conciërgewoning. Het is gelegen in sport- en recreatiezone Sonsheide, waar het gemeentebestuur de sportinfrastructuur zoveel mogelijk wenst te centraliseren, zoals uitgetekend in het Bijzonder Plan van Aanleg. Deze aankoop is dus vanuit verschillende invalshoeken een unieke aangelegenheid" aldus Stefan Maes. 

De gemeente hoopt begin 2018 eigenaar te zijn van het sportcentrum. Met de huidige eigenaars en de sportverenigingen worden de nodige afspraken gemaakt om de overgangsperiode zo vlot mogelijk te laten verlopen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is