Het nieuwe jeugdlokaal is geopend!

Op 1 oktober 2016, over deze onderwerpen: Jeugd

Op 24 en 25 september hielden JH de Wauwel en  +13 Rijkevorsel-St.-Jozef hun openingsfeest onder een stralende hersftzon. In 1999 begon bij de +13 het idee te rijpen voor een eigen plek. Maar een lokaal bouwen kost geld, Daarom besliste de jeugdraad in 2008 een reservefonds op te richten. Het bedrag dat daarin terecht komt kan enkel gebruikt worden voor lokalen. Het initiatief getuigde alvast van veel solidariteit tussen de jeugdverenigingen!

Kort nadat “Het Spiraal” in 2009 zijn deuren moest sluiten, kwamen een aantal enthousiaste jongeren aankloppen bij de gemeente met de vraag een nieuw jeugdhuis te starten. Toenmalige schepen van jeugd, en nu burgemeester Dorien Cuylaerts, kon de vragen van beide verenigingen bundelen en één gezamenlijk project op poten  zetten.

"Na de verkiezingen mocht ik als schepen van jeugd dit mooie project verder begeleiden, en met de steun van onze coalitiepartners, de jeugddienst, de verenigingen en de jeugdraad werden de plannen  uitgewerkt en, met succes, steun aan gevraagd bij het Europees-Vlaams subsidieprogramma van Leader. Op de gemeenteraad van april 2013 keurden wij de bouw van het jeugdlokaal goed en precies drie jaar later konden de beide jeugdverenigingen beginnen aan de afwerking." zegt schepen van jeugd Karl Geens.
Het resultaat kan je ondertussen bewonderen, en het ziet er goed uit! De leden van “de Plussers” en “de Wauwel” zien er duidelijk niet tegenop om hun handen uit de mouwen te steken.

Veel succes in jullie nieuwe lokaal!

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is