N-VA wint verkiezingen in Rijkevorsel

Op 18 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen, Verkiezingen 2018
verkiezingsresultaat

In Rijkevorsel maakt de N-VA van burgemeester Dorien Cuylaerts een forse sprong en behaalt met 11 zetels in principe voldoende om zonder coalitie een meerderheid te vormen. Kopte de Gazet van Antwerpen op maandag 15 oktober. Vanuit het N-VA bestuur hadden we gehoopt om één zetel bij te winnen, en zo van 7 naar 8 te gaan.
Na een spannende dag op zondag 14 oktober kwamen in de late namiddag de resultaten binnen. Een ware N-VA tsunami noemde iemand het achteraf. We gingen immers van 7 naar 11 van de 21 zetels. 
Met dit resultaat behaalden we een absolute meerderheid in Rijkevorsel, een politiek historisch feit. Het is immers al zeker 50 jaar geleden dat zich dit nog voordeed in Rijkevorsel. 

Ook de persoonlijke score van onze burgemeester, Dorien Cuylaerts, brak alle Rijkevorselse records. Dorien behaalde immers 2.472 voorkeurstemmen, of bijna één derde van alle Rijkevorselse kiezers.  
Om een ruime en stabiele meerderheid te vormen werd er voor gekozen om opnieuw met CD&V in zee te gaan. De voorbije bestuursperiode liep deze samenwerking erg goed.
Deze uitstekende verkiezingsscore toont aan dat de mensen van Rijkevorsel zich konden vinden in het beleid van de voorbije jaren, ook in de komende bestuursperiode blijven we werken aan een correct en rechtlijnig bestuur voor Rijkevorsel. We willen ook onze derde coalitiepartner in deze bestuursperiode, SNR, bedanken voor de fijne en aangename samenwerking.

verkozenen N-VA

 

resultaten 14 oktober

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is