Schoolcheques voor gezinnen in financiële moeilijkheden

Op 1 juni 2017, over deze onderwerpen: Lokaal sociaal beleid - OCMW, Onderwijs

We hechten veel belang aan de onderwijskansen van de Rijkevorselse kinderen. Daarom zal de gemeente vanaf volgend schooljaar onderwijscheques voorzien voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Op die manier kan de gemeente hen een handje helpen bij de betaling van de facturen van de lagere school. 

"Ouders van kinderen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming in de gezondheidszorg of een attest leefloon van het OCMW bezitten, krijgen in de loop van september onderwijscheques toegestuurd per post. Per schooljaar worden zeven onderwijscheques van € 10 toegekend aan de gerechtigden. Met deze cheques kunnen de ouders de facturen van de lagere school betalen" zegt schepen van onderwijs Stefan Maes.

De Rijkevorselse lagere scholen werken actief mee aan het project. Vanaf volgend schooljaar zal het dus mogelijk zijn om in De Wegwijzer, de Sint-Luciaschool en Het Kompas de onderwijscheques te gebruiken. Ouders van kinderen die les volgen in een andere lagere school en ook recht hebben op onderwijscheques kunnen de gemeente contacteren, zodat eventuele afspraken met de betrokken school kunnen gemaakt worden. Wie denkt recht te hebben op onderwijscheques, houdt dus best de post in de gaten bij de start van het nieuwe schooljaar.

De invoering van deze onderwijscheques past in het kader van het "charter tegen kinderarmoede" dat de gemeente Rijkevorsel  ondertekende. Kinderarmoede kan niet los worden gezien van de gezinssituatie. Om de kinderen daaruit te krijgen en hen een betere toekomst te geven moeten hele gezinnen geholpen worden. Onderwijs is daarin een belangrijke peiler. 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is