Vlaamse erkenning als onroerenderfgoedgemeente

Op 4 juni 2016, over deze onderwerpen: Cultuur (+ erfgoed en toerisme), Ruimtelijke ordening

Recentelijk werd onze gemeente door Vlaanderen erkend als onroerenderfgoedgemeente. In 2015 kreeg het samenwerkingsverband Erfgoed Noorderkempen reeds een erkenning als ‘intergemeentelijke onroerend erfgoed dienst’ (IOED).
Zij ondersteunen ons bij de uitbouw van een geïntegreerd en integraal beleid rond archeologie, monumenten en landschappen op ons grondgebied. Ze doen dit ook nog voor zes andere gemeenten die eveneens erkend werden als onroerenderfgoedgemeente. In Vlaanderen zijn er momenteel maar tien erkende gemeenten, we behorend dus tot een select groepje. En het feit dat alle bij de IOED aangesloten gemeenten erkend zijn, maakt ons zelfs uniek!

Voor het uitwerken van dit beleid aanvullend aan dat van Vlaanderen krijgen we een aantal bevoegdheden in handen die we vanaf 1 juli 2016 zullen opnemen. Voor een overzicht van de taken die de gemeente opneemt als onroerend erfgoedgemeente, kun je terecht op de website van het Agentschap Onroerend Erfgoed Vlaanderen. 
 

Intergemeentelijke onroerend erfgoed adviesraad

Om de betrokkenheid van onze burgers te vergroten bij het uitbouwen van dit beleid, wordt er binnenkort een intergemeentelijke onroerend erfgoed adviesraad (IOE-A) opgericht. Wil je graag deel uit maken van deze raad? Stel jezelf dan kandidaat! Dit is mogelijk tot en met 1 augustus 2016. Meer info en voorwaarden vind je op de website van Erfgoed Noorderkempen. www.erfgoednoorderkempen.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is