Cambio autodelen kan nu ook in Rijkevorsel

Op 16 september 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken
cambio

Vanaf vandaag kun je ook in Rijkevorsel een cambio-deelauto uitlenen. Cambio is een eenvoudig autodeelsysteem waarbij op vaste standplaatsen auto’s ter beschikking staan die je na reservatie en tegen een vergoeding vrij kan gebruiken. Ideaal voor inwoners die niet zo vaak een wagen nodig hebben. We starten in Rijkevorsel met twee deelwagens op parking pastorij in het centrum van Rijkevorsel.

Geen vaste kosten, geen kopzorgen

"Met Cambio heb je een auto wanneer je er een wil, maar ook enkel dan. En dus betaal je ook enkel als je de wagen gebruikt. Er zijn, op het bescheiden maandelijks abonnement na, geen vaste kosten. Dit maakt het financieel interessant voor wie weinig met de wagen rijdt. Bovendien verlost Cambio je van alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengt: onderhoud, verzekeringen, herstellingen, brandstofkosten, autokeuring … Cambio neemt alles voor haar rekening" zegt schepen van mobiliteit Karl Geens.

In Rijkevorsel staan een elektrische Nissan Leaf en een Citroën C3 op benzine ter beschikking. Bij de keuze van haar auto’s houdt Cambio rekening met de ecoscore van de wagens. En elke Cambio-wagen vervangt acht tot twaalf privé-wagens. De milieuvriendelijke auto’s van Cambio verkleinen dus meteen ook jouw ecologische ‘bandafdruk’.

college van burgemeester en schepenen

Meer info vind je op de pagina www.rijkevorsel.be/autodelen.

Lees meer: artikel in Het Laatste Nieuws 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is